Emoties in je relatie benoemen. Durf je dat?
Emoties in je relatie zijn er altijd. Het ene moment heel hevig het andere moment minder hevig. Soms is de aanleiding evident. Het andere moment onverklaarbaar. Vanuit die emoties reageer je op je partner. Emoties in je relatie benoemen. Durf je dat?
Hoe bewust ga je om met je emoties?
Als je je bewust bent van je emoties ben je dan ook bewust van de emoties van je partner? Of ben je zo druk met je eigen emoties zodat je je niet meer verbindt met je partner? Emoties in je relatie benoemen. Durf je dat?
Ik zie menige relaties waarin de vrouw veel vertelt en aanwezig is en de man zich terug trekt. Daarmee niet gezegd hebbende dat de vrouw geen aandacht heeft voor haar man. Maar sommige vrouwen praten graag en veel en uiten hun emoties sneller. Soms laten ze dan voor hun man geen ruimte om emoties te ervaren en helemaal niet om die te uiten. Emoties in je relatie benoemen. Durf je dat?
Het argument “Ik ken hem door en door” gaat niet altijd op.
Emoties in je relatie benoemen. Durf je dat?
Hoe goed ken je iemand?
Iemand die zich steeds terugtrekt en niet zegt wat hij denkt en sterker nog niet zegt wat hij voelt. Of niet de ruimte krijgt om de emoties te ervaren. Soms is de een sneller in de communicatie dan de ander, waarmee de ander wordt overvleugeld. Het kan zijn dat er te snel wordt over gegaan naar een volgend onderwerp zonder rekening te houden met de snelheid van je partner.
Gemakkelijke prater versus teruggetrokken iemand
Stel: jij, gemakkelijke prater. Hij, teruggetrokken en weinig emotioneel, vind jij. Een veel voorkomende problematiek. Tenminste ik hoor ze geregeld voorbij komen.
Er kan iets gebeuren waardoor hij wel degelijk emoties toont. De kans is aanwezig dat jij het niet ziet en gaat praten. Terwijl als jij op hem let en hem tijd geeft zijn emoties te voelen hele mooie gesprekken kunnen worden gevoerd. Tijd en stilte kunnen hem op zijn tempo zijn verdriet laten voelen. Emoties in je relatie benoemen. Durf je dat?
de kracht zit in de stilte
Soms zijn woorden overbodig
Je hoeft niet altijd iets te zeggen. De mooiste effecten en zelfinzichten komen misschien wel door juist niets te zeggen en het proces van de ander gewoon gade te slaan. Dan leer je iemand pas echt kennen.
Wil je dit ook ervaren neem dan contact met mij op. Het kan heel bevrijdend zijn.
Lees ook mijn blog over niet pratende mannen .