Skip to content
Vreemdgaan

Als je partner vreemd is gegaan

Relatie is geen werkwoord maar je moet er wel aan werken. Het basis ingrediënt is liefde en respect voor elkaar.

Als je partner vreemd is gegaan

Hoe verraden voel je je als je hoort dat je partner vreemd is gegaan. Veelal ben je de laatste die het hoort. Vaak heb je al een vermoeden maar je kunt je vinger er niet op leggen. Je partner doet ineens geheimzinnig over de telefoon. Ineens wordt de telefoon omgedraaid als je voorbij loopt. Je partner die ineens niet meer in jouw bijzijn telefoon beantwoord. Een veelzeggend gebaar die niet op hoort te vallen als je je voelsprieten niet aan hebt staan.

Je krijgt geen contact. Je partner is er wel maar ook weer niet. Dit doet iets met je.

Leg je verantwoording buiten jezelf?

De vraag is wat wil je ermee. Het is gemakkelijk de verantwoording buiten jezelf te leggen. Het overkomt je is de minst zelf verwijtende manier om ermee om te gaan.

Als je besluit er niets mee te doen wat doet dat dan met jou?

Stel je wil er juist wel iets aan doen maar hoe pak je dat aan? Bespreek je dit met je partner? Is er dan sprake van een gesprek of vliegen de verwijten over en weer over de tafel en volgt een knallende ruzie waarna je je nog verdrietiger voelt dan daarvoor.

In de basis wil iedereen dat er van hem/haar wordt gehouden en dat je je veilig voelt juist bij degene die het dichtst bij je staat. Maar diegene die het dichtst bij je staat kan je ook echt kapot maken. Dus ben je geneigd niet je kwetsbaarheid te tonen zodat daar geen misbruik van gemaakt kan worden.

Wat je eigenlijk altijd zoekt is de verbinding met je partner en je rouwt waarschijnlijk om het verlies daarvan zeker als je partner is vreemd gegaan.

Een echtscheiding of relatiebreuk hoeft niet meteen de oplossing te zijn.

Zeker niet als je niet eerst hebt gekeken naar waar dit vandaan komt. Vreemdgaan komt niet altijd voort uit het gevoel dat de ander op dat moment leuker is. Als dat zo is waarom verbreekt je partner niet gewoon jullie relatie?

Denk niet meteen dat “doet hij niet want…. ” en noem alleen maar praktische redenen dat je partner de relatie niet verbreekt. Ik hoor ze al…”we hebben kinderen”, “we hebben eigen huis…. “Wat als de reden dat je partner de relatie niet verbreekt juist omdat jij jij bent?

Ik luister graag naar je. Je partner is ook van harte welkom. Jij gaat op zoek naar antwoorden en oplossingen en zult versteld staan als jij ze zelf vindt in jouw eigen hart.

Plan hier je belafspraak en ik bel je.

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht