Skip to content
Avond

Avond vrij maken voor je relatie

Wat is een relatie? Die is voor iedereen anders uit te leggen. Voor een hopeloze romanticus als ik zal dat anders kunnen zijn dan de carrieretijger. Er is zeker een definitie voor. Maar dit zegt niets over hoe jij een relatie ervaart.

Relatie is geen werkwoord maar je moet er wel aan werken. De basis ingrediënt is liefde en respect voor elkaar.

Als je jong bent dan, zeg tienerjaren, dan is je beleving van de wereld uiteraard totaal anders. Je vrienden zijn belangrijk, je krijgt stress van niet gemaakte huiswerk en je bent veel met je uiterlijk bezig. Op een gegeven moment ontmoet je iemand waar je verliefd op word. De bekende vlinders zwermen door je buik je denkt alleen aan de ander en de cortison vloeit rijkelijk door je lijf. Je gaat samenwonen en gaat wel of niet trouwen en krijgt vervolgens wel of geen kinderen. Over alles maak je een keuze welke op dat moment nodig is. Iedere nieuwe fase brengt weer nieuwe energie in je leven dus ook je relatie.

Op een gegeven moment als alles in rustiger vaarwater zit en je ouder bent geworden kan het zijn dat je je afvraagt is dit het nou? Is dit waar het in het leven om draait? Alles is bekend. Is dat wekelijk zo? Leef je zelf op automatische piloot en heb je geen invloed hierop?

De connectie

Heb je nog connectie met jezelf en heb je nog connectie met je partner? Hoe ziet je relatie er uit? Praten jullie samen over echt zaken die er toe doen over je gevoelens voor elkaar? Voel je de liefde voor je partner en voel je de liefde die je partner je geeft. Het kan zo zijn dat je zo gewend bent aan de manier waarop jij liefde geeft en ontvangt dat je dat als heel normaal bent gaan beschouwen. Het bedrijven van de liefde is voorspelbaar en niet meer zo spannend als voorheen. Klinkt al saai. Maar dat is het allerminst. Je kunt er van alles aan doen. Het vergt misschien wat lef. Je weet niet hoe je partner hierop reageert. Misschien ben je bang dat je partner denkt “wat doet die ineens raar” en je word afgewezen. Maar wat als je partner denkt “wauw wat leuk” en gaat helemaal met je mee in deze wending. Dan krijg je misschien wel de meest fantastische avond sinds lange tijd.

Hoe kun je dat doen?

Leef je uit laat je fantasie de vrije loop. Stel je kwetsbaar op. Als de liefde goed zit wat kan je dan gebeuren. Vraag je partner tijd vrij te maken. “Geen telefoon vanavond schatje”. Dat is een lastige in deze tijd misschien. Dus succes alvast daarmee.

Als je kinderen hebt kun je afspreken dat je tijd voor elkaar maakt als ze naar bed zijn of besteed ze een avondje uit. Lekker toch?

En dan.. fris je op voor de gelegenheid. Zorg dat je lekker ruikt, je haar goed zit, je make up als je die draagt is bijgewerkt en ga bijvoorbeeld samen het eten voorbereiden.

Ook al ben je geen keukenprins(es) of zijn jullie dat samen niet. Er komt altijd wel iets eetbaars uit jullie handen. Het gaat niet om het eten maar de lol die jullie samen hebben. Schenk iets lekkers te drinken in. Dit kan ook non alcoholisch zijn. Stel je partner tijdens het koken vragen die je niet zo maar zou stellen. Als je tegenover elkaar zit is het zoveel confronterender dan als je zij aan zij staat in de spaghetti te roeren. Dus geen hoe was je dag vandaag. Ben je niet zo vindingrijk wat uiteraard geen schande is Koop dan bijvoorbeeld het spel Vertellis dan heb je zoveel vragen die je kunt stellen. Echt geweldige eye openers en je raakt elkaars gevoelige snaar en kunt als je het toelaat mooie gesprekken met elkaar voeren die je weer terug brengt bij het gevoel dat ooit je cortison level zo om hoog duwde.

Geef elkaar vooral complimentjes. Oordeel niet. Alleen maar positiviteit deze avond. Geef je problemen geen voorrang in je hoofd vanavond. Duw die opzij Die zijn er morgen ook nog. Jullie liefde is vanavond het hoofdmenu. Neem de tijd.

Prettige avond. Laat je liefde vloeien…..

 

Weet je niet hoe je dit kunt organiseren bel mij en ik geef je tips

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht