Skip to content

Daar zit ik dan

Relatiecoach Daniëlle Veenhuizen ; Al jaren roep ik: “ik wil iets voor mezelf beginnen.”

Daar zit ik dan met de vraag wat?

Ik hou van mensen en mensen een fijn gevoel geven. In mijn werk kan dat niet altijd. Na de cursus motivational interviewing leerde ik wat ik kan doen met  vraagtechnieken en wat dat doet met mensen. Naast dat ik oprecht geïnteresseerd ben in mensen en hoe ze zich voelen.

Ineens bedenk ik iets met coaching. Maar ja….”dat doe half Nederland al” hoor ik een collega zeggen. En dan zie ik relatie coaching voorbijkomen. Ikzelf heb in alle valkuilen van de liefde gestaan en wist vaak niet hoe ik uit deze kuil omhoog moest. Liefde is zo intens en als je niet meer weet hoe het voelt om liefde te ontvangen dan is dat geen fijn gevoel. Daar zit ik dan en besluit relatiecoach te worden.

In die tijd van pure wanhoop heb ik 2 verschillende relatietherapeuten gesproken. Ik had het gevoel te verdrinken in mijn eigen gevoel en wilde van hun antwoorden op al die vragen waarmee ik zat. Ik wilde gehoord en gezien worden tijdens de sessies. Maar die antwoorden kreeg ik niet. Sterker nog ik had het gevoel dat ik alleen stond en ook de relatietherapeut moest overtuigen. Of dit in hun ogen ook zo was is voor nu mij niet belangrijk meer. Maar in die tijd vond ik dat vreselijk. Dus ze voegden voor mij niets toe.

Maar het proces naar het hier en nu heeft me rijk gemaakt. Met alle pijn, verdriet, wanhoop en ongeloof was ik teruggeworpen op mezelf.

Bob Marly once said

You don’t know how strong you are until being strong is your only choice

Mijn leven weer op orde

Nu jaren later ben ik rustiger  en ouder en ik heb mijn leven weer op orde.  Liefde is voor mij nu mijn hele wereld. Ik voel liefde ieder moment van de dag voor mijn dochter mijn man zodra ik ze zie. Ik voel de liefde als ik s ochtends naar beneden loop en de 2 honden mij tegemoet komen lopen. Ik voel de liefde van mijn man als hij in onze keuken dit gadeslaat en lekker kopje thee voor mij zet. Als mijn dochter dan ook naar beneden komt zie ik de liefde van haar voor mij en voel ik die allesomvattende liefde voor haar en iedereen die dan om mij heen bewegen inclusief honden.

Maar ik voel ook dankbaarheid, want niet iedereen is gezegend met zovéél liefde. Ook ik heb dit niet altijd gehad. Daarom maakt dit ochtend tafereel veel bij mij los. Ik snuif iedere seconde op en sla dit op in mijn ziel voor de momenten dat ik dit niet meer mee mag maken of dat er donkere wolken boven dit geluk hangen.

Die donkere wolken heb ik ook ervaren en vaak denk ik terug heb ik spijt ergens van? Dan kijk ik naar de vrouw die ik ben geworden en dan denk ik dat ik best oké ben en eigenlijk ben ik tevreden met wie ik ben.

Verantwoordelijkheid nemen

Tuurlijk heb ik mijn ontwikkelingspunten. Dat vind ik erg leuk om mee aan de gang te gaan, want zelfreflectie is een mooi iets. En dat zie ik nu ook steeds weer terug wanneer ik als relatiecoach met mijn klanten die zelfreflectie toepas.

Ik was iemand die vaak de verantwoordelijkheid bij de ander legde voor het gebrek aan gevoel van geluk en liefde. Maar nu ik ouder word en richting de 50 ga krijg ik meer rust en zie mijn eigen gedrag herhaald worden in verschillende situaties. Ineens bedenk ik me dit is dus echt mijn dingetje. Niet die van de ander maar van mij. Vind ik dit prettig in de relatie nee? Dan probeer ik er iets aan te doen.

Ik heb veel ruzie gehad en gemaakt en ben echt wel iemand die graag ook gewoon ff lekker wil zeuren. Maar in tegenstelling tot vroeger realiseer ik me dit en praat het dan uit met degene van wie ik zo houd. Dit geeft een fijn gevoel en kost veel minder energie dan er mee blijven zitten en ’s nachts niet kunnen slapen.

En dat heeft geleid tot wat ik nu met trots ben: Relatiecoach Daniëlle Veenhuizen

Dit hele proces heeft mij er toe aangezet om relatiecoach te willen worden. Ik houd van mensen.
Liefde is……elkaar altijd weten te vinden anyhow, anytime, anywhere

Ben je op zoek naar iemand die jou kan helpen om weer gelukkig te worden in je/jullie relatie? Ik bied verschillende trajecten aan. Kijk maar eens verder op deze pagina. 

Lieve groetjes Relatiecoach Danielle Veenhuizen van Danielle coacht

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht