Skip to content
De Vrouwelijke Narcist

De vrouwelijke narcist

De vrouwelijke narcist………zou jij haar herkennen?

De geraffineerdheid van de vrouwelijke narcist.

De vrouwelijke narcist is een stuk geraffineerder dan de mannelijke narcist. De vrouwelijke narcist heeft als grote voordeel dat ze vrouwelijk is en dus van nature een zorgzaamheid mee krijgt. Deze zet ze in om je op het verkeerde been te zetten.

De devil inside her

Daar waar de narcistische man gemakkelijk te herkennen is door zijn macho gedrag is de vrouwelijke dat een stuk minder. Zij is vriendelijker. De vrouwelijke narcist doet zich voor als de perfecte partner en moeder.

De narcistische vrouw is een devil is disguise

Het toneelspel kent grote hoogtes en je valt diep als ze je laat vallen. Daarin doet ze niet onder haar mannelijke collega.

De manipulatie

Als voorbeeld kun je denk aan een puzzel van 1000 stukjes. De narcist geeft je 800 ervan. De 200 die je niet hebt is voor hen het wisselgeld waarmee ze je om de tuin leiden. Je krijgt nooit het hele verhaal te horen, want ze moeten iets achter de hand hebben om je te manipuleren. Zij is daarin getalenteerd.

De dubbele agenda van de vrouwelijke narcist

De grootsheid van de narcistische vrouw kent geen grenzen. Als er iets niet goed verloopt is het niet haar schuld. Ben jij de oorzaak van haar falen dan zul je het merken ook. Maar net op een eerlijke wijze. In tegenstelling tot de mannelijke narcist die fysiek geweld niet schuwt gaat de vrouwelijke narcist vernuftiger te werk. Het verspreiden van geruchten of mensen tegen elkaar opzetten.

The winner takes it all

Het einde van het liedje is telkens hetzelfde

De narcist wint altijd

Soms is het beter hen dat gevoel te geven zodat je gevrijwaard bent van vervolgacties.

De niet onderkende onzekerheid

Onder al die uitlatingen zit eigenlijk een heel kwetsbaar mens. Iemand die te bang is om naar eigen pijn te gaan en dat door dit gedrag niet hoeven. Zo lang je het gevoel hebt gewonnen te hebben en zelf geen aandeel hebt in de ontstane situatie vrijwaart je dan van het erkennen van je eigen pijn, toch?

Wees alert. Een narcist kun je niet helpen of veranderen. Dat is voor de professionele hulpverlening weggelegd.

Bescherm jezelf

Hou jezelf in ere. Zeker als je slachtoffer bent van een vrouwelijke narcist, want haar vooral mannelijke slachtoffers praten er niet over uit gene of onwetendheid.

Wil je meer weten over narcisme of wil je erover praten mail me dan danielle@daniellecoacht.nl 

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht