Skip to content

Eenzaamheid de nieuwe pandemie

Eenzaamheid de nieuwe pandemie

Ze zit verslagen tegenover mij. De eenzaamheid druipt van haar gezicht. Haar ogen staan verdrietig. In 2022 is Eenzaamheid de nieuwe pandemie

Hoe verlies eenzaamheid veroorzaakt

Een paar jaar geleden is ze haar man verloren en sindsdien heeft het leven alle kleur verloren. Alleen een partner zal haar leven weer kleur geven. Echter weet ze niet hoe ze die moet vinden geeft ze wanhopig aan. Eenzaamheid nieuwe pandemie waarvoor zo weinig hulp is. Hoe verlies eenzaamgeid veroorzaakt.

Gevolgen van eenzaamheid

Ze ervaart stress waardoor ze ook fysieke klachten krijgt. En zo zit ze gevangen zonder een uitweg te zien. Haar lijf doet overal pijn. Vage klachten worden heviger wat weer gevolgen heeft voor haar emoties.

Professionele hulp

Samen hebben we gesproken over professionele hulp. Maar in haar verleden, die niet gemakkelijk is geweest, heeft ze met de vele hulpverleners contact gehad. Ze is klaar met hulpverlening. Onbereikbaar zit ze naar buiten te turen. Tranen rollen over haar wangen.

De vicieuze circel

Ze is fysiek beperkt, heeft geen zelfvertrouwen en door al het verdriet is ze heel negatief waardoor ze mensen afstoot. Mensen die ze zo graag in haar leven wil. Een vicieuze cirkel. Ze balanceert op het randje. Staat niet open voor oplossingen en zit in de “ja maar” en “nee want” stand.

Ik maak me zorgen om haar. Helaas kan ik haar geen hulp opdringen. Haar maatschappelijk werkster mag ik van haar niet bellen. Voor mij is geen rol weggelegd en laat ik haar met pijn in mijn hart terug laten keren naar haar werkplek.

Eenzaamheid de nieuwe pandemie

Eenzaamheid…. ik kom het zo vaak tegen in mijn werk als werkcoach. Het zou fijn zijn als alle werkgevers daar oog voor hebben en initiatieven tonen.

De week van de eenzaamheid

De week van de eenzaamheid is een mooi initiatief. Maar mensen die zo diep zijn weggezonken zullen daarin geen initiatief nemen. Zijn bang en zijn weggedoken van de maatschappij. Leven in hun eigen wereldje en laten niet snel mensen toe.

Hoe kunnen we eenzame mensen bereiken? Moeten we ze letterlijk bij de hand nemen om weer deel te durven nemen?

Eenzaamheid knaagt je zelfbeeld aan stukken tot er niets meer overblijft

Mens wordt je terug in verbondenheid met anderen die je spiegelen wie je bent

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht