Skip to content

Het perfecte huwelijk

Het perfecte huwelijk

Wat is het perfecte huwelijk?

Geen enkel huwelijk is perfect. Maar ja wat is perfect? Definieer die eens voor jezelf? Soms helpt het om dit op te schrijven. Als je het opschrijft dan zie je het voor je op papier en wellicht is het voor je gevoel zwaarder dan het in werkelijkheid is.

Vaak begint het bij het gevoel dat je iets anders verwacht van je partner dan wat hij doet.

Herken je dat dat je soms teleurgesteld voelt in je partner?

Het hebben van verwachtingen is de kortste weg naar teleurstellingen. Teleurstellingen is dus niets anders dan wat je op jezelf afroept. Als je niet uitspreekt wat je graag wilt en je krijgt het niet aan wie ligt het dan?

Herken je bij jezelf die onuitgesproken verwachtingen? Of gebeurd er iets en denk je bij jezelf ik had iets anders verwacht of ik had verwacht dat je …. Die laatste zijn de lastigste, want die kunnen je overvallen en volledig van de wap brengen.

Hoe te reageren bij teleurstelling?

Wat je dan kunt proberen is te relativeren. Praat erover en bedenk dat je partner iets doet altijd met de juiste intentie. Ben je er van overtuigd dat dat niet het geval is dan heb je een geheel andere problematiek aan de hand.

Ervan uitgaande dat hij alles met de juiste intentie doet vergeet dan niet dat hij anders geëvolueerd is dan wij vrouwen.

http://Man vs vrouw: clichés verklaard vanuit de neurologie | Wonen | AD.nl

Wat kun je zelf doen?

Dus hoe je regeert op de ander is iets waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Misschien wil je weten waar je reactie vandaan komt? Door eens naar jezelf te kijken kom je misschien wel achter hele mooie nieuwe inzichten en kanten van jezelf. Hoe je reageert is nl iets wat ontstaat in je kindertijd. Dit komt niet door je partner. Dit komt door wat je hebt meegekregen vanuit je eigen gezin waarin je bent opgegroeid. Daarin heb je je eigen plaatsje gevonden en dat is je natuurlijke gedrag. Je partner heeft zijn eigen systeem en natuurlijke gedrag.

Hoe gaaf is dat als jullie dit van elkaar ontdekken zodat je huwelijk niet perfect wordt maar wel beter en neigt naar het perfecte plaatje door jou zelf opgesteld.

 

Jij bent de kapitein van jouw schip. Ergens along the way heb je een medepassagier toegelaten en ben jij medepassagier geworden op iemand anders schip. Werk samen en je ziet de mooiste zonsondergangen.

 

Wil je hierover eens van gedachten wisselen? Ik ben er voor je. Ons eerste gesprek kost je een uur van je tijd en is gratis.

Geniet van het leven en probeer te relativeren.

www.daniellecoacht.nl

 

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht