Skip to content

Houdt hij nog van mij?

Houdt hij nog van mij?

“Houdt hij nog van mij” is een vraag die ervoor kan zorgen dat je helemaal gek wordt. Als je eraan twijfelt zal je wellicht alleen maar bevestiging zoeken dat hij niet van je houdt. Dus houdt hij nog van mij wordt:

Zie je nou wel. Hij houdt niet van me

Is dat eerlijk richting je man? Of naar jezelf?

Wat je misschien vaak vergeet is dat mannen en vrouwen wezenlijk van elkaar verschillen.

Vrouwen praten graag en soms ook(te) veel. Mannen daarentegen een stuk minder. Als je teruggaat naar de oertijd waarin de mannen moesten jagen om eten op de tafel te krijgen zijn een aantal karaktereigenschappen als praten en socialiseren niet altijd even handig als je net je prooi wil belagen. Dus “houdt hij nog van mij” is geen vraag waarover hij veel nadenkt.

Ik zeg niet dat mannen niet praten of niet sociaal zijn. Maar van oudsher zijn dat niet de belangrijkste eigenschappen geweest.

Mijn man praat niet

Stel dat je man niet veel praat dan is dat voor jou misschien wel heel lastig om hoogte van hem te krijgen. Wat doe jij dan? Je gaat misschien meer praten. Wat voor je man weer heel bedreigend kan overkomen en hij nog minder gaat praten. Jij vangt dit op als een bevestiging dat hij niet meer van je houdt en trekt je ook terug. Houdt hij nog van mij wordt in jouw ogen negatief beantwoord. Maar dit is jouw invulling vergeet dat niet

Wat er dan gebeurd is funest voor je relatie of huwelijk. Twee mensen die zich terugtrekken terwijl ze juist meer willen connecten.

Tips wat je kunt doen

Wat je kunt doen is hetvolgende. Ook al voelt het alsof je buiten je comfortzone moet gaan. Maar als bij hem wil blijven en ook wilt dat hij hetzelfde voelt doe dan eens het volgende:

  • Het allerbelangrijkste is stop met de negativiteit. Dit is dé relatiekiller. Als jij wilt dat het verandert stop meteen met je negatief uit te laten. Als je dat blijft doen dan hebben onderstaande tips nul komma nulresultaat. Een man wil dat zijn ego wordt gestreeld. Hij wil er net als jij toe doen en wil niet falen. Als jij negatief blijft blijft hij het gevoel houden te falen in jouw ogen.
  • Een man wil graag succesvol gevonden worden. Dus complimenteer hem. Als je dit niet doet of te weinig zal hem complimenteren eerst vreemd aanvoelen. Ook hij zal je misschien aankijken wat doe jij ineens? Maar als je doet wat je altijd hebt gedaan krijg je wat je altijd hebt gekregen en dat is een man met wie je steeds minder contact krijgt. Verwacht niet meteen resultaat. Blijf volhouden. Er gebeurd bij hem echt wel iets in zijn binnenste
  • Haal hem meer aan. Als je afstand neemt wordt het fysieke contact ook minder. Breng hierin verandering. Loop langs hem heen en raak hem eventjes aan. Kietel zijn rug of nek raak even zijn arm aan als je iets aan het vertellen bent. Kijk hem vaker dieper in de ogen. Ook als hij je iets vertelt.
  • Bedank hem voor dingen die hij voor je doet of tegen je zegt. “Lief dat je dat zegt” of “lief dat je dat voor me doet”. Het hoeft niet uitgebreid te zijn. Maar een “ik vind het fijn dat je dat doet” is voldoende. Geen ellenlange betogen.

Voor alles geldt verwacht niet meteen resultaat. Houd vol. Voel ook wat dit gedrag met jezelf doet. Is het niet veel fijner je levenspartner, met wie je oud wilt worden en samen verder wilt gaan,  positief tegemoet te treden. Dit kost je veel minder energie. Boos zijn is gemakkelijk maar maskeert wat je eigenlijk voelt en dat is misschien wel de angst om hem te verliezen en alleen te komen te staan.

Dus ladies ga over in de actie modus en zie wat het je brengt. Weet je niet hoe je dit op gang moet brengen of voel je schroom ik wil je hier best bij helpen. Maak hier een afspraak met me.

Er gebeurt niets als jij niet doet. Wil jij verandering wacht niet langer en neem initiatief. It is worth it.

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht