Skip to content
Ongelukkig In Je Huwelijk

Ik ben ongelukkig in mijn huwelijk

Ik ben ongelukkig in mijn huwelijk en weet niet wat te doen.

Deze week schreef ik een stukje op Facebook wat ineens heel dichtbij kwam.

Ik ga ’s ochtends gewoon zitten en dan ga ik mee in mijn gedachten. Vervolgens verschijnt er iets op mijn laptop wat ik op Facebook plaats.

Deze week postte ik iets over de “witte olifant” die iedereen ziet in een relatie maar niet benoemt. Deze kwam bij mezelf wel ff binnen. Door een paar woorden kwam ik  ineens weer heel snel bij dat gevoel van toen.

Ik weet nog precies hoe het voelde toen ik dacht “ik ben ongelukkig in mijn relatie”.  Toch probeerde ik de schijn op te houden. Waarom?  Om anderen zich geen zorgen te laten maken. Vooral niet mijn kind.  Ik voelde me niet gelukkig. Begreep echt wel dat ik niet kon doen alsof ik gelukkig was terwijl ik dat niet was. Ik raakte veel energie kwijt door alle perikelen. Maar raakte vooral mezelf kwijt.

Spanning in je huwelijk

Als je me vraagt waar de spanning om draaide?  Ik kan alleen maar zeggen dat achteraf ik niet meer precies weet waar het feitelijk om draaide. Als ik samenvat wat er in die periode gebeurde kan ik alleen het gevoel weer ophalen. Ik voelde me niet begrepen, niet de moeite waard , niet gehoord en niet gezien. Als emotioneel mens die eerst voelt en dan redeneert kwam ik mezelf tig keer tegen ook ik ben ongelukkig in mijn huwelijk geweest.

In die periode was ik op zoek naar antwoorden. Wat triggerde mij waardoor ik zo reageerde zoals ik deed? Maar in dat hevige proces had ik niet de kracht boven het proces uit te stijgen en even uit mijn gevoel te stappen en zien wat er daadwerkelijk gebeurde. Wat had ik graag iemand gehad die die warboel in mijn hoofd en hart samen met mij ging ontwarren.

Ondanks alles wat er gebeurde had ik vertrouwen in de liefde in mijzelf. Door meer van mezelf te gaan houden maakte ik stappen in mijn ontwikkeling en maakte ik keuzes. Sommige waren niet handig. Sommige waren noodzakelijk. Allen hebben bijgedragen aan het terugvinden van mezelf.

De ervaring die ik heb wil ik inzetten om mensen om de weg naar elkaar terug te vinden.

Liefde maakt je kwetsbaar?

Liefde is zo mooi maar het maakt je ook heel erg kwetsbaar. Degenen die het dichtst bij je staan kunnen je het diepste kwetsen. Maar dezelfde mensen kunnen je laten groeien tot de beste versie van jezelf. Hoezo ik ben ongelukkig in mijn huwelijk. Je kunt er iets aan doen.

Wat nu?

Denk je “ik ben ongelukkig in mijn huwelijk en ik wil er iets aan doen?”
Kom eens bij mij langs alleen of met je partner dan praten we erover. Het eerste gesprek kost je alleen maar tijd en is dus helemaal gratis om te kijken wat ik voor jullie kan betekenen of kijk hier naar wat ik voor je kan doen.

Plan je afspraak in bij contact en ik bel je
Danielle

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht