Skip to content
Is Scheiden De Oplossing?

Is scheiden de oplossing?

Lost een scheiding al je problemen op?

Is dit de vraag die je bezighoudt? Die vraag kan niemand voor je beantwoorden. Het is wat zich in jouw hoofd en hart afspeelt. Je kunt jezelf een aantal vragen stellen als je denkt aan scheiden als oplossing.

De kern vraag is:  “is dit degene met wie ik oud kan en wil worden?”

Als je puur kijkt naar jullie als stel en alle problemen wegdenkt wat voel je dan voor je partner? Schakel je boosheid, frustraties, verdriet enz uit en doe je ogen eens dicht. Denk aan mooie herinneringen die jullie samen hebben krijg je daar nog steeds een warm gevoel bij? of is scheiden de oplossing voor je huwelijksproblemen?

 

Hoe ziet de wereld eruit na een scheiding?

Hoe zou de wereld eruit zien zonder je partner? Wat zou je dan missen? Welke eigenschappen van je partner neem je voor vanzelfsprekend aan? Is jullie huwelijk zo vanzelfsprekend dat het niet meer spannend is? Zoek je de spanning? Be careful what you wish for.

Het gras is niet altijd groener aan de overkant tenzij het kunstgras is.

Scheiden lost al je problemen op?

Als je denkt van al je problemen af te zijn kom je bedrogen uit. Bepaalde problemen zijn inderdaad opgelost maar je krijgt er andere voor terug. Ben je voorbereid daarop? Ook al weet je niet welke dat zullen zijn? De beslissing die je neemt is niet snel terug te draaien. Vraag jezelf het volgende af: Is scheiden de oplossing voor je huwelijksproblemen?

Wat is je eigen rol?

Als je eerlijk bent tegenover jezelf in hoeveel van die problemen speel jij ook een grote rol? Het is gemakkelijk de schuld bij de ander te leggen. Als je er voor kiest de relatie of huwelijk te verbreken, bedenk je neemt deze beslissing voor een aantal anderen ook.  Je partner, en evt. kinderen kiezen er niet voor maar moeten wel dealen met de consequenties. Dus zorg ervoor dat je echt zeker bent van je beslissing.

Heb je nog geen beslissing genomen?

Is scheiden de oplossing voor je huwelijksproblemen? Als je nog niet zo ver bent neem dan de tijd ervoor.

Kijk eens objectief naar je eigen rol. Ben jij degene die juist aan het woord is en de verwijten maakt of ben jij juist degene die zich terugtrekt.

Hoe was het huwelijk van je ouders?

Hoe was het huwelijk van je ouders tijdens jouw jeugd? Zie je gelijkenissen? Want dat voorbeeld neem je mee in je eigen huwelijk. Op wie lijk je als je onenigheid hebt met je partner? Zie je gelijkenissen met je moeder of vader?

Heb je onuitgesproken verwachtingen van je partner? Vergeet niet dat je partner een totaal ander voorbeeld van een huwelijk meeneemt in jullie relatie.

Wat is er gebeurd in je huwelijk?

Ooit was je verliefd op je partner. Wat is er gebeurd dat je niet meer verder kunt samen? Na de verliefdheid is het houden van geworden anders trouwde je niet. En toen begon het echte samen zijn. Er kwamen veel dingen op jullie af die het leven jullie toegooide. Hield je dan nog samen de verbinding in stand of zijn jullie uit elkaar gegroeid. Trok je op tijd aan de noodrem of heb je het laten gebeuren.

Neem je tijd

Zo lang je de keuze nog niet definitief hebt gemaakt is er tijd en ruimte om na te denken. Er is ook tijd en ruimte om dingen te repareren.

Denk je “Ik weet het nog niet of scheiden de oplossing is?”
Kom eens bij mij langs alleen of met je partner dan praten we erover. Het eerste gesprek kost je alleen maar tijd en is dus helemaal gratis om te kijken wat ik voor jullie kan betekenen.

Plan hier je afspraak in en ik bel je
Danielle

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht