Skip to content

Mijn man is geen prater

Mijn man is geen prater

Ik hoor het veel om mij heen. Mijn man praat niet of niet veel. Als dat gebeurd wat voel je dan? Voel je je afgewezen of denk je hij houdt niet meer van mij of hij ziet me niet staan. Mijn man is géén prater.

Man veinst dat hij doof is

Vrouwen, praten graag en veel. Voor sommige mannen misschien wel te veel. Onlangs las ik een verhaal over een Amerikaanse man die 60jaar lang zijn doofheid heeft geveinsd om zijn vrouw maar niet zoveel te hoeven horen praten. Dit is uiteraard heel rigoureus maar geeft wel iets aan. Mijn man is geen prater was in dit verhaal een duidelijk verhaal van niet willen.

Maar waarom is je man geen prater? Het veelal niets met jou te maken. Maar met de verschillen tussen man en vrouw.

Vrouwen vs mannen

  • Vrouwen zijn veel socialer en emotioneler. Daarom kunnen vrouwen goed luisteren en sociale contacten onderhouden. Niet gezegd dat mannen dat niet kunnen. Maar vrouwen kunnen dat beter.
  • Mannen daarentegen zijn veel oplossingsgerichter. Als je hem iets vertelt schiet hij meteen in de oplossingsmodus. Dat komt omdat hij denkt dat je hem nodig hebt om iets op te lossen.

Als er een probleem is verwerk jij dat sneller dan je man. Wat er vaak gebeurd is dat de je aan je man begint te trekken om een antwoord of reactie te krijgen. Wat je man dan nodig heeft is ruimte. Ruimte om na te denken en er iets van te vinden.  Als je dan druk uitoefent en van hem eist zich kwetsbaar op te stellen dan bereik je het averechts effect. Doe je dit keer op keer dan duw je hem van je af in plaats van wat jij graag wilt de verbinding voelen. Dus dan is mijn man is geen prater niet de juiste conclusie.

Je bereikt juist niet wat je wilt bereiken

Dus je bewerkstelligt het tegenovergestelde. Jij wilt verbinding maar bereikt afzondering. Voor man geldt dat als hij zich kwetsbaar opstelt hij minder sterk is. Je doet dan een beroep op een andere kant van hem. Hij komt in de zgn. spagaat en dat bevordert het communicatieproces niet. Jij denkt dan Mijn man is geen prater terwijl hij dat misschien wel in zich heeft maar zich verloren voelt.

Complimenten geven

Geef je man wel eens complimenten? Als je hem echt wilt bereiken geef hem dan compliment voor wat hij doet. Zet hem letterlijk in zijn kracht. Als je hem bijv. vergelijkt met een andere man en hij dus in jouw ogen veel beter is dan heb je hem meteen aan je gebonden. Mannen houden van de concurrentiestrijd met andere mannen. Als je daaraan toevoegt dat hij ongelooflijk sexy is en dus ook aantrekkelijk is voor andere vrouwen dan heb je hem aangehaakt.

Als je dit allemaal doet en dus de verbinding heb gelegd dan kun je hem met open vragen verleiden voor een goed gesprek.

Stel je vraagt hem hoe zijn werkdag is geweest en je luistert geïnteresseerd en stelt open vragen en valt hem niet in de rede dan vertelt hij over wat hij leuk vindt.

Het hebben van verwachtingen

Als je iet van je man wilt of verwacht ben jij aan zet. De hele tijd vertellen wat ie niet goed doet is funest en krijg je tegenovergestelde resultaat. Een man wil graag dat zijn ego wordt gestreeld en daarin verschillen vrouwen en mannen niet van elkaar toch?

Het hebben van verwachtingen is de kortste weg naar teleurstelling

Ook je man is bang

Wat je misschien niet weet is dat je man bang zijn. Bang dat hij niet meer de beste man voor jou. Met dat in je achterhoofd is het toch mooi als je hem juist dat gevoel kan geven en uiteindelijk krijg jij daarvoor ook iets terug.

Veel succes en als je meer wilt weten? Neem dan hier contact met me op of meld je aan voor mijn Workshop, waarover binnenkort meer. Houd mijn site in de gaten.

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht