Skip to content

Problemen zijn er om op te lossen

Wanneer zijn de relatieproblemen ontstaan en hoe aan te pakken?

Als je jong bent heb je een bepaald beeld van degene met wie je oud wilt worden. Maar dan is het ineens realiteit en ben je 20 jaar ouder. Waar is de tijd gebleven. Waar is je relatie gebleven? Hoe kun je je relatieproblemen aanpakken? Problemen zijn er om op te lossen of aan te pakken.

Trouw niet voor je 40 bent

In begin jaren 80 was er een liedje “trouw niet voor je veertig bent en al de geheimen van het huwelijk kent” van de havenzangers. Ik was geen die hard fan maar de tekst is geweldig zodra je de 40 bent gepasseerd en ineens denk je “Ze hadden gelijk” Niets ten nadele van je man of je kinderen. Maar wat weet je van het leven tot je 40e. Verwacht niet dat je ooit alle geheimen van het leven weet. Sterker nog hoop dat ook niet, want dan wordt het leven volgens mij erg saai. Misschien weet je dan wel al hoe je je relatieproblemen aan kunt pakken. Problemen zijn er om op te lossen of aan te pakken.

Wat is de huidige situatie?

Je kinderen hebben je ineens niet meer nodig, want die gaan veel liever naar hun vriendjes. En dan realiseer je je dat ze ooit het huis uitgaan. Ineens komt dat ooit ineens heel dichtbij. Je man ziet je niet staan. Je relatie is uitgeblust.  Ook je lichaam begint tekenen daarvan te laten zien. Dit als een tijdje zo maar ineens komt deze nieuwe realiteit binnen.

Waar sta je en wat vraag je je af?

Mijn god waar sta je dan? Alleen? Mannen worden sexier als ze ouder worden zeggen ze. Vrouwen worden ouder. Niet mijn mening maar ik hoor wel eens wat.

Wij vrouwen zorgen graag en ineens willen degene voor wie we zorgen niet meer worden verzorgd  of zijn niet meer gewend dat er voor hun wordt gezorgd.

Hou je nog wel van je man? Houd hij nog wel van jou of vindt hij het wel goed zo. Misschien heb je al eens met hem erover gepraat en heeft het niets opgeleverd. Hoe kun je dan je relatieproblemen aanpakken? Problemen zijn er om op te lossen of aan te pakken.

Moederliefde

Laten we eerlijk zijn. Als je moeder word, in dit geval 20 jaar geleden, gaan al je gevoelens naar je kind(eren). Je geeft ze liefde en ze hebben volledige zorg nodig. Waar bleef je man in deze? Kreeg hij nog wel genoeg aandacht of heb je het in die tijd al beetje laten versloffen. Hij raakte eraan gewend minder aandacht te krijgen dus op het moment dat jij het weer nodig hebt geeft hij misschien niet thuis. Als je eerlijk bent is dat niet heel vreemd.

Heb je wel opgelet?

Vrouwen zijn om te zorgen voor sociale gebieden binnen de relatie en mannen voor de praktische. Als je jaren geen beroep doet op zijn sociale verantwoordelijkheden t.o.v. jou ben jij degene die dat weer moet aanwakkeren. En hem wakker maken. Je kunt moeilijk verwachten dat hij ineens begrijpt dat jouw behoeftes anders zijn geworden als je hem geen deelgenoot hiervan van hebt gemaakt.

Heb je al eens met hem gesproken?

Als je al eens met hem hebt geprobeerd te praten. Wat heb je dan precies gedaan? “He schat ik wil vanavond met je praten?” Zie je zijn ogen vlammen.  Hij schrikt zich wezenloos als je dat nog nooit hebt gedaan.

Je hebt je relatie misschien wel net zo  min als hij onderhouden en ineens sta je met lege handen. Denk je. Maar dat is niet zo, want hij is er nog steeds. Je labrador.

Zo lang je nog liefde voelt en je voelt die ook van zijn kant is er nog niet zo veel aan de hand. Dan is er nog van alles te repareren. Zie het als een lekke band. Die kun je repareren. Enne….niet vervangen dames.

Wil je met hem oud worden?

Maar wat als je je afvraagt of dit de man is met wie je nog steeds oud wilt worden. Of wil hij nog wel oud worden met jou. Dan is het geen lekke band maar misschien de distributieriem die is gesprongen. Er is schade maar nog steeds te repareren. Het kost alleen meer tijd. Aan jou de vraag of je die wilt investeren. Blijkbaar wel anders las je mijn blog niet.

Wanneer kun je bij mij terecht?

In beide gevallen kun je bij mij terecht. Ik ga met jou of jullie in gesprek. Ik dwing jullie naar elkaar te luisteren en ik luister naar jullie. Respect, veiligheid en aandacht zijn de key factoren voor een goed gesprek. Jullie krijgen van mij opdrachten mee om thuis te doen, want daar moet je aan je relatie werken. Niet alleen in jullie gesprekken met mij. Problemen zijn er om op te lossen of aan te pakken.

Niets is uitzichtloos als er liefde is

Geloof me ik weet waar je mee worstelt. Maar het is niet uitzichtloos. Voor je het weet zijn jullie kinderen het huis uit en hebben jullie de grootste lol en beginnen jullie aan jullie nieuwe huwelijksreis. De liefde vloeit weer en jij voelt je weer aantrekkelijk tegenover je man. Hoe mooi is dat? Samen gaan jullie een nieuw fase van jullie relatie in. Klinkt gemakkelijk? Misschien is het dat ook wel. Misschien ook niet.

Maar het niet proberen is geen optie. Plan hier je afspraak met mij. Ik gun je die fijne relatie waarin jij je weer vrouw voelt.

Kijk hier naar wat ik voor je kan doen

 

Liefdevolle groet Danielle

 

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht