Skip to content
Relatiestress In Je Vakantie

Relatiestress in je vakantie

Relatiestress in je vakantie

Vakantie…het moet leuk zijn. Maar jaarlijks worden de meeste scheidingen ingezet na de zomervakantie of de feestdagen. Op het moment dat je het leuk moet hebben steekt de stress de kop op en denk je misschien wel Is dit hem nou? Wil ik met hem oud worden?

Maar is dit realistisch en eerlijk tegenover je partner maar vooral tegenover jezelf? Hoe komt het dat je juist dan als je kunt genieten je ineens realiseert Dit is het niet? En ineens wordt je geconfronteerd met relatiestress in je vakantie.

Als je de beslissing neemt is dit iets waar je al enige tijd over nadenkt? Of kijk je opzij en denkt het ineens?

Hoge verwachtingen van je vakantie veroorzaakt stress

Heeft het te maken met verwachtingen van de vakantie die niet uit komen? Je had gedacht meer tijd samen door te brengen? Terwijl je ineens door allerlei activiteiten wordt beziggehouden dat je alsnog geen tijd samen hebt? Bijvoorbeeld de kinderen die van alles willen of alles wat je wilt zien als je ergens bent waar je nog nooit bent geweest? Wanneer maak je tijd voor je relatie om relatiestress in je vakantie te voorkomen.

De vakantie zorgt dat je alle momenten samen bent. Dat ben je door het jaar heen niet. Tuurlijk erger je je dan meer dan als je thuis bent.

Thuis heb je vluchtroutes en vluchtmogelijkheden. Die heb je niet als in een  hotelkamer van 30 m2 zit niet.

Wat gebeurt er met je sexleven als je kinderen in dezelfde ruimte verblijven? Het hele jaar neem je weinig tijd voor sex. Je neemt je voor dit tijdens de vakantie anders te doen. Maar ook dat lukt niet. Relatiestress in je vakantie ligt op de loer.

Alles kan leiden tot een gefrustreerd gevoel en dat wat je had verwacht van je vakantie komt niet uit.

Hoe zou je dit kunnen oplossen of sterker nog kunnen voorkomen?

Het mooie is dat je zorgvuldig je vakantie plant. Waar gaan we naar toe? Wanneer gaan we er naar toe? Hoe rijden we? Wat kost het?

Maar ik denk niet dat veel mensen van tevoren met elkaar afspreken wat gaan we samen doen? Moeten we alles zien of nemen we tijd voor elkaar?

Maak van tevoren afspraken met elkaar:

Bijvoorbeeld

1.      Zet je telefoon uit en besteed oprecht aandacht aan elkaar

2.      Er staat nergens een wet geschreven dat je alles samen moet doen. Als de een liever in het hotel blijft dan hoeft de ander dat niet ook te doen

3.      Als je toch aan het toeren bent plan eens niet waar jullie naar toe gaan. Neem willekeurige afslagen neemt een picknickmand mee en lekker wijntje en kijk waar je uit komt. De weg terug vind je altijd

4.      In de tijd dat je samen bent stel elkaar eens diepzinnige vragen.

5.      Let op het positieve wat je partner doet en erken hem daarin. Je zult versteld staan van zijn reactie

Als je de beslissing al voor je vakantie hebt genomen word je vakantie zeker geen doorslaand succes. Het is aan jou hoe je er dan mee om wilt gaan.

Ik ben voor het redden van de relatie. Dus misschien kan ik in je pre vakantie tijd een rol spelen? Maak hier direkt een afspraak.

 

Vier het leven en vooral de liefde.

 

“There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same: only love.”
– Lord Byron

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht