Ga naar hoofdinhoud

Ik ben vaak teleurgesteld in mijn man

Herken je dat? Ik ben vaak teleurgesteld ni mijn man?

Waarin zit je teleurstelling? Ben je alleen teleurgesteld in je man of ben je vaker teleurgesteld in mensen. He kan zijn dat je verwachtingen hebt zonder die uit te spreken.

Het hebben van verwachtingen is de kortste weg naar teleurstelling.

Dan is “ik ben vaak teleurgesteld in mijn man” een feit. Maar dit heeft dus vooral met je eigen verwachtingen te maken.

Wat zijn je verwachtingen?

Spreek je je verwachtingen uit? Stel je komt thuis na een dag hard werken en je man is thuis aan het werk. Jij denkt dat hij het eten klaar heeft, want hij is thuis en heeft tijd. Maar als je thuis komt heeft hij niets gedaan. Wat doe jij dan? Wordt je dan boos of ben je teleurgesteld? Hoe pak je dit aan? Ben je dan teleurgesteld in je man?

Stel je hebt je opgetut voor een avondje uit. Je man ziet het niet en zegt niets. Terwijl jij had gehoopt dat hij zou zeggen “Wat zie je er mooi uit” Hoe ga je hiermee om?

Stel het Valentijnsdag en je krijgt niets? Jij had minstens een bos rozen verwacht. Hoe ga je hiermee om?

Spreek je je verwachtingen uit?

Als je je man niet meeneemt in jouw gevoelens en verwachtingen dan krijg je vaker het gevoel “ik ben teleurgesteld in mijn man.

Als je hem niet laat weten wat je verwacht dan kun je hem niets kwalijk nemen dat hij niet handelt zoals jij zou wensen. Net zo min dat je van hem kan verwachten wat je zelf zou doen in die situatie. Als je denkt ik zou het zo doen waarom doet hij net niet zo? Soms blijf je dingen van hem verwachten die hij nog nooit heeft gedaan. Dan denk je vaak ik ben teleurgesteld in mijn man.

Hoe kun je aanpakken?

De enige oplossing is met hem bespreken wat je hoopt dat hij zal doen. Hij is niet verantwoordelijk voor jouw geluk. Dat ben jij. Kijk naar hoe het huwelijk van zijn ouders is of die van je eigen ouders. Dit zij de voorbeelden die jullie meekrijgen en waarop je je latere verwachtingen baseert.

“Maar toen we elkaar net kenden was hij wel attent. Nu ben ik blijkbaar niet interessant genoeg.

Doe jij wel eens iets onverwachts voor jouw partner? Als je daarop het antwoord schuldig moet blijven dan weet je wat je te doen staat. Verras hem eens zonder daarvoor iets terug te verwachten.

Geven zonder er iets voor terug te verwachten

Wij mensen zijn veelal van mening dat als jij iets geeft er iets tegenover moet staan. Why? Stel je partner geeft je veel liefde en laat merken dat er van je wordt gehouden door kleine andere dingen.

Doe moeite altijd iedere dag. Zorg dat de ander voelt dat je je relatie de moeite waard vind.

Weet je niet hoe je dat moet doen? Ik help je graag. Ik heb 10 tips vraag deze hier aan. Of klik hier voor een leuke avond samen.

Make it worthwile. Life is te short.

 

Groetjes Daan

 

Je relatie is de meest belangrijke van alle. Het moet je energie en brandstof geven om de beste versie van jezelf te worden. Struggle je hiermee ik ben er voor je. We kunnen samen kijken waar deze struggle vandaan komt.

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht