Skip to content

Ik weet niet of ik nog van hem houd

Ik weet niet of ik nog van hem houd? en dat voelt niet fijn

Ze is al enige tijd getrouwd met hem. Maar als ze terugkijkt op haar huwelijk vraagt ze zich af wanneer ze voor het laatste liefde voelde voor haar man. Steeds vaker vraagt ze zich af hou ik nog van hem?

Ze zijn op zeer jonge leeftijd bij elkaar gekomen. Op een leeftijd dat je eigenlijk moet experimenteren. Maar zij niet. Ze is aan de eerste de beste blijven plakken. Het voelde toen goed. Hij was haar eerste serieuze liefde. In het begin was ze stapelverliefd. De vlinders fladderden rijkelijk. Niet kunnen eten en slapeloze nachten. De dagen aftellen dat ze hem weer zou zien.

Inmiddels zijn ze ettelijke jaren verder.

Het huwelijk loopt niet lekker. Ze ruziën veel en de hardheid daarvan neemt toe. Zo nu en dan hebben ze seks. Maar seks is in haar ogen iets anders dan de liefde bedrijven. Dan lijkt het niet vreemd te zijn dat de vraag vaker op popt in haar hoofd “ik weet niet of ik nog van hem houd”. Maar dat is een two way street. Liefhebben hoor je samen te doen.

Ze heeft het gevoel dat hij haar niet meer speciaal vindt.

Zo behandelt hij haar in ieder geval niet. Zou hij dezelfde vraag hebben? Afgaand op zijn gedrag zal dat ongetwijfeld zo zijn. Ze durft het niet bespreekbaar te maken. Waarom niet? De onzekerheid blijft knagen en dat is ook niet fijn. Daarnaast vergt het heel veel energie.

Is ze bang voor de afwijzing? Of is ze bang dat ze iets met het antwoord moet doen?

Als hij zegt ” ik houd niet meer van je” wat moet ze dan? Is daarmee haar vraag hou ik nog van hem ook meteen beantwoord?

Regelmatig vraagt ze hem “hou je nog van me?:  Dan antwoordt hij “dat weet je toch”. Niet “natuurlijk hou ik van je” en daarna een knuffel. Het antwoord op haar vraag is voor haar niet bevredigend. Het zijn slechts woorden waar ze niet veel mee kan. De daden blijven uit.

De onrust in haar neemt toe. De onzekerheid over haar vrouw zijn neemt toe.

Angst houd haar tegen om eerlijk te zijn. Wat als ze die vraag “Ik weet niet of ik nog van hem houd” ontkennend moet beantwoorden wat moet ze doen? Ze zijn al vaker naar de therapie geweest. Tijdens die sessie heeft hij nooit net zoals zij ook niet heeft gedaan, hartstochtelijk gezegd “Ik houd van je en ik wil je niet kwijt. We gaan dit samen fixen.” Geen verbintenis en belofte voor de toekomst samen afspreken.

Ze is niet voor niets met hem getrouwd.

Ze is getrouwd met hem met de bedoeling bij hem te blijven tot de dood hun scheidt. Maar dat kan nog een hele tijd duren. Is ze niet genoeg vrouw om van gehouden te worden. Is ze niet de moeite waard om als vrouw behandelt te worden. Waar is die jonge meid gebleven die op haar achttiende zei als er geen liefde meer is ben ik weg?

Er zijn zoveel verbintenissen bij gekomen. Maar zijn die verbintenissen doorslaggevend om hiermee door te gaan?

Het huwelijksbootje dobbert op woeste zee en geen land in zicht.

Het is niet zo vreemd als je lang bij elkaar bent om te twijfelen. Als je huwelijk fijn voelt en je voelt de verbintenis zal die vraag niet in je opkomen.

Oefening:

Bedenk voor jezelf waarom je bij hem bent. Niet de bijzaken. Maar waarom blijf je bij als hem als persoon. Als je hem zonder bijzaken zou ontmoeten zou je dan weer verliefd op hem worden? Schrijf dit voor jezelf op. Schrijven ruimt je gedachten op en dat geeft ruimte.

Morgen wordt je wakker en al je problemen zijn opgelost hoe ziet je leven er uit?

Als je dat weet dan weet je wat er moet veranderen.

Door iets te willen veranderen weet je wat je te doen staat.

In alle gevallen zal je hem erbij moeten betrekken. Hij heeft ook een gevoel bij jullie huwelijk. Je kunt hem vragen tijd vijr te maken om over jullie huwelijk te praten. Voorwaarde is dat jullie beiden eerlijk zijn en ook pijnpunten benoemen.

Als je niet weet hoe je dit bespreekbaar moet maken en je bent bang vraag dan hulp.

Hulp vragen is geen schande.

Het is heel jammer als je opgeeft zonder ervoor geknokt te hebben. Scheiden is snel ingezet en vaak gezien als enige optie. Maar wat als je later spijt krijgt. Er scheiden veel mensen maar ook veel mensen hebben na verloop van tijd spijt. Dan is de lucht opgeklaard en zien ze het effect en komt ineens de liefde terug. Maar dan ben je te laat. Scheiden is zo definitief.

Dus neem de vraag “ik weet niet of ik nog van hem houd” erg serieus. Je leeft in een hectische wereld en er zijn zoveel invloeden die je kunnen laten twijfelen.

Er is maar 1 iemand die de vraag Hou ik nog van hem kan beantwoorden. Dat ben je zelf. Vertrouw jezelf genoeg om hiermee serieus aan de slag te gaan.

Wil je hierover sparren? Neem dan nu contact met mij op. We bellen op een door jou aangegeven tijdstip. Alleen al door met iemand te praten worden zaken helderder in je hoofd.

Wil je meer weten lees dan hier een van mijn andere blogs.

Liefdevolle groet, Danielle

“Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je meer weten?
Bel of mail me gerust en we bespreken samen vrijblijvend of ik jullie kan helpen.”

Daniëlle van Daniëlle Coacht